Kontakty

Jakub Kříž

09. července 2023

2023 – 5. závod 9.7.2023

Vedru navzdory Pouze čtyři desítky startujících nastoupily ke třetímu letošnímu závodu. Vzhledem k menšímu počtu jezdců absolvovala každá divize čtyři rozjížďky. Kvůli k horku bylo nutné velmi časté kropení trati, a tak těm, kteří vyjížděli hned po nakropení, to mnohdy dost klouzalo. Program finálových jízd zahájila divize do 1600 ccm. Přestože odstartovali pouze tři závodníci, nuda to…

Vedru navzdory

Pouze čtyři desítky startujících nastoupily ke třetímu letošnímu závodu. Vzhledem k menšímu počtu jezdců absolvovala každá divize čtyři rozjížďky. Kvůli k horku bylo nutné velmi časté kropení trati, a tak těm, kteří vyjížděli hned po nakropení, to mnohdy dost klouzalo.

Program finálových jízd zahájila divize do 1600 ccm. Přestože odstartovali pouze tři závodníci, nuda to rozhodně nebyla. Už se zdálo, že si vítězství odveze Václav Karnolt s felicií, ale motor jeho vozu v závěru ztrácel výkon, čehož využil Petr Nytra s Hondou Civic a v posledním kole Karnolta předjel. Následovalo finále divize nad 1600 ccm. Po startu se  ihned ujal vedení Jiří Matějka s felicií před Josefem Kučerou s hondou a toto pořadí se udrželo až do cíle.

Finále vozů stock-car vyhrál stylem start-cíl Patrick Hopf (Audi), jenž potvrdil své výborné výkony z rozjížděk. Poté se na start svého finále postavili junioři. Ihned po startu se ujal vedení Jan Matějka s felicií a rychle ujížděl svým soupeřům. Také Michael Biller (po letech poprvé s Toyotou Corolla) a Jonas Eisenschenk (Seat Ibiza) bez problémů uhájili druhé a třetí místo. Následovalo finále divize do 1400 ccm, kde od první zatáčky až do cíle vedl Jiří Matějka jun. s favoritem před Marco Gierlem (VW Polo). Bojovalo se až o další pozice.

Program uzavřely dětské ´buginy´. Protože na startu byl jediný stroj s manuálním řazením pilotovaný Oliverem Šille, startovaly obě kategorie společně., ale body si připisovaly odděleně. Kategorii malých strojů s variátorem vyhrál Vilém Nováček.

Příští závod se uskuteční mimořádně v neděli 23. července. Jedná se o náhradní termín za závody zrušené na začátku sezony kvůli počasí.

Text a foto Jan Pek